Cottage pie met rundergehakt

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Maak eerst een stevige aardappelpuree van de aardappels, de melk en 100 gram boter. Rasp de cheddar en roer die door de puree.

Bak het rundergehakt met het gesnipperd uitje en de wortel lichtbruin in een grotere braadpan. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de bloem door het mengsel en bak even door totdat alles een beetje gaat binden.

Voeg nu de bouillon, rozemarijn, tijm en tomatenpuree toe. Laat het geheel op zacht vuur koken totdat het vocht is verdampt.

Doe het gehaktmengsel in een vuurvaste ovenschaal en bedek het met de aardappelpuree. Strooi er een beetje broodkruim over en hier en daar een klontje roomboter. Bak een half uur af in de oven.

Bron: Proef...nr. 8 2009

Ingrediënten

500 g rundergehakt
200 g winterpeen (in blokjes)
750 g aardappels
? dl melk
175 g roomboter
50 g cheddar
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl runderbouillon (pot)
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels bloem
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
1 ui (gesnipperd)
4 eetlepels broodkruim

Keukengerei

Braadpan. vuurvaste ovenschaal