Voorbereiden
Ui pellen en fijnhakken. Courgette wassen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Bereiden
Olie verhitten en de ui met de blaadjes tijm bakken tot de ui glazig is. Courgette toevoegen en beetgaar bakken. Azijn en honing verwarmen tot de honing is opgelost en het courgettemengsel zonder kookvocht erdoor roeren. Bladerdeeg laten ontdooien en 4 quichevormpjes ermee bedekken. Het deeg inprikken en het courgettemengsel over het deeg verdelen. De feta erover strooien en de quiches 15 minuten midden in een warme oven bakken. De plakjes rauwe ham in de lengte doormidden snijden en van de lange plakjes om je vinger een rozetje vormen. Langs de rand van elk bord blaadjes veldsla leggen, het taartje erop zetten en de hamrozetjes eromheen draperen.
- 6 plakjes coburgerham of andere rauwe ham
- 4 velletjes diepvriesbladerdeeg
- 1 rode ui
- 200 g courgette
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 100 g feta
- veldsla