Courgettesoep met beenham

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui in circa 4 minuten lichtbruin, voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog een minuut mee. Voeg ? van de courgetteblokjes toe en giet de bouillon erbij. Laat de soep 5 minuten doorkoken en pureer de soep dan met een staafmixer. Voeg de room en de rest van de courgetteblokjes toe en laat de soep nog een minuut doorkoken. Breng verder op smaak met zout en peper. Schep de soep in borden en garneer met de reepjes ham.

Bron: KmdK 10-08

Ingrediënten

100 g beenham, in dunne reepjes
1 liter kokende kippen-of kalfsbouillon
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 tl tijmblaadjes
2 courgettes, in blokjes van 1x1 cm
100 ml kookroom
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Staafmixer