Couscous van bloemkool met lamskoteletjes en gefrituurde keftedes

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

COUSCOUS
Haal de bladeren van de bloemkool en doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine. Maal fijn zoals couscous.

Meng er de olijfolie, sap en rasp van een citroen doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Roer er vervolgens de munt, zonnebloem- en pompoenpitten doorheen.

Fruit de ui met de halve rode peper in wat olijfolie en verwarm de bloemkoolcouscous mee. Zet de couscous vervolgens, om het warm te houden, in een oven van
50 graden totdat het opgediend wordt.

Meng de mayonaise met het sap en rasp van de limoen.

Verhit een grillpan. Smeer de lamskoteletjes in met wat olijfolie, zout en peper en bak ze kort aan twee kanten.

Schep de couscous op een bord, leg er de koteletjes naast en serveer er de limoenmayonaise bij.

KEFTEDES

Meng ui, ei, paneermeel, knoflook, olijfolie, komijn en de muntblaadjes door het kalfsgehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Vorm balletjes die ongeveer zo groot zijn als een walnoot, plet ze een beetje en haal ze twee keer door de bloem. Verhit de zonnebloemolie in een ruime (frituur) pan en frituur de keftedes 4-5 minuten. Keer ze een keer om zodat ze rondom knapperig en bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer de keftedes bij de couscous van bloemkool.

Ingrediënten

8 lamskoteletjes
Halve bloemkool
100 ml olijfolie
Sap en rasp van een citroen
50 g pompoenpitten, geroosterd
50 g zonnebloempitten, geroosterd
Halve rode peper, in ringetjes zonder zaad
1 ui, gesnipperd
1 bosje munt, fijngesneden
6 eetlepels mayonaise
1 limoen, sap en rasp

KEFTEDES
400 g kalfsgehakt
1 ui, fijngehakt met de staafmixer
1 ei
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels paneermeel
1 theelepel gemalen komijn
1 eetlepel fijngehakte muntblaadjes
5 eetlepels bloem
Zonnebloemolie om in te frituren