Couscoussalade met citrusvruchten

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Marokkaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Snelkokende couscous wordt overgoten met kokend water en na het weken in een zeef gestort om uit te lekken). Doe de couscous in een kom en schep er de olie door. Blijf met een grote lepel doorscheppen tot de couscous los en luchtig is. Borstel de schil van de sinaasappel en de citroen of limoen onder de hete kraan met een pannenspons goed af. Rasp de buitenkant van de sinaasappelschil en de citroen- of limoenschil op een fijne rasp en doe de rasp in een kom. Schil de sinaasappel en de grapefruit boven de kom tot op het vruchtvlees en vang het uitlopende sap op. Snijd de partjes vruchtvlees los tussen de vliesjes. Snijd de partjes in stukjes. Roer de peterselie en wat zout en peper door de citrussaus. Schep de saus met de stukjes sinaasappel en grapefruit door de couscous. Laat de salade afgedekt op een koele plaats (als de salade de dag tevoren wordt gemaakt in de koelkast) rusten. Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en of peper bij moet. Deze salade is een origineel bijgerecht bij alle soorten vlees of vis van de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan lamskoteletjes, karbonaadjes, alle soorten vlees- en gehaktspiesen of gekruide saucijsjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 91

Ingrediënten

250 g snelkokende couscous
3 eetl. olijfolie
1 sinaasappel
1/2 citroen of 1 limoen
1 rode grapefruit
2 eetl. fijngehakte peterselie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kom Rasp