Stap 1
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af in een zeef, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken. Druk er met de hand zoveel mogelijk vocht uit en doe de couscous in een kom. Snipper de ui, snijd de paprika?s in blokjes, de olijven in plakjes en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Roer het citroensap met wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost. Roer er de olie door. Giet de dressing over de couscous en schep goed om. Schep er de ui, de paprika, de olijf en de peterselie door. Laat de salade op kamertemperatuur een half uurtje rusten, proef en breng zonodig verder op smaak.
250 g snelkokende couscous
1 rode ui
1 groene en 1 gele paprika
150 g zwarte olijven zonder pit
1 bosje peterselie
sap van 1 citroen
zout en versgemalen peper
6 eetl. olijfolie
Kookpan Zeef Kom