Creme karamel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt
voor de karamel 80 g suiker in een steelpan op
een matige stand. Als de karamel goudbruin is,
roer het water en citroensap erdoorheen.

Breng al roerend aan de kook tot de karamel
vloeibaar is. Schenk deze in de bakjes zodat de
bodems
goed bedekt zijn. Laat ze afkoelen.

Roer het ei en de eidooiers los met de rest van de
suiker en meng dit door de slagroom en de melk.

Zet de bakjes in de braadslede. Giet het eimengsel
op de karamel in de bakjes. Vul de braadslede
met warm water tot de bakjes voor twee derde
onderstaan.
Verwarm dit ongeveer 35 minuten
in de oven tot de cr?me niet meer beweegt
als je voorzichtig tegen de bakjes tikt. Laat de
cr?me karamel afkoelen en zet ze minimaal
3 uur in de koelkast.

Maak de cr?me voor het serveren los door
met een puntig mesje langs de rand van de
bakjes
te gaan. Stort de cr?mes op bordjes
zodat
de karamel eroverheen vloeit.

Ingrediënten

100 g suiker
1 eetlepel warm water
1 eetlepel citroensap
1 ei
2 eidooiers
150 ml slagroom
125 ml melk
4 souffl?vormpjes, ingevet met boter
Braadslede of ovenschaal