Crepe met Aziatisch stoofvlees

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak de riblap in een braadpan rondom bruin in de helft van de zonnebloemolie. Haal het vlees uit de pan en voeg de resterende olie toe. Bak hierin de knoflook, ui en gember en bestrooi het geheel met de suiker. Laat zachtjes stoven totdat de ui gaar en bruin is.

Voeg korianderstelen en steranijs toe en verkruimel er de Spaanse pepertjes over. Laat nog even stoven en blus af met water, sherry en sojasaus en breng het geheel aan de kook.

Plaats de braadpan in de oven en laat 3 uur garen.

Haal het vlees uit de pan, zeef de saus en laat inkoken tot de helft. Voeg de geraspte gember toe en leg het vlees terug in de saus.

Bereiding crepes:

Zeef de bloem met het zout boven een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren in. Meng de bloem en de eieren en klop er de melk doorheen. Laat 10 minuten rusten.

Verhit wat boter met olie in een kleine koekenpan en giet zoveel beslag in de pan dat de bodem net is bedekt. Bak de crepes een minuut per kant.

3. Leg op ieder bord een crepe en schep in het midden wat vlees. Vouw de crepe om het vlees en garneer het geheel met de korianderblaadjes en bosui.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

Voor de crepes:
225 g bloem
Snuf zout
3 eieren
450 ml melk
Boter en olie

750 g doorregen riblap, in stukken
50 ml zonnebloemolie
4 tenen knoflook fijngehakt
2 eetlepels suiker
2 uien, fijngesneden
1,5 cm verse gember, geschild en in plakjes
2 eetlepels verse geraspte gember
1 bosje koriander, blaadjes en stelen gescheiden
Steranijs (4 stuks)
2 gedroogde Spaanse pepertjes
750 ml water
200 ml sherry
100 ml sojasaus
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden