Croissants met Saksische leverworst

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Doe de leverworst in een kom. Voeg er de room en de helft van de port of de cognac aan toe en roer goed door met een lepel, een vork of in de foodprocessor. Breng op smaak met wat zout en peper. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik op kamertemperatuur komen. Doe de rozijnen in een kom en bedruppel ze met de resterende port of cognac. Laat ze mogelijk een paar uur intrekken.

Afwerking:
Halveer de croissants in de lengte. Besmeer de onderste helften dik met de smeerleverworst. Verdeel daarover de rozijnen. Bedruppel met de drank uit de kom. Zet de kapjes op de broodjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

200 gram Saksische smeerleverwort aan een stukje
scheutje room (kookroom, koffieroom, slagroom of cr?me fra?che)
glaasje port of cognac
zout en versgemalen peper
4 eetl. rozijnen
4 croissants

Keukengerei

Kom Evt. foodprocessor