Crostini met doperwtenhumus en blokjes gebakken rookworst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Crostini?s:
Snijd een stokbrood in niet te dikke plakjes, besmeer met olijf- of knoflookolie en bak 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden.

Tip: hoe lager de oventemperatuur, hoe langer ze moeten bakken, hoe langer ze knapperig blijven.

Bereid de doperwten volgens de beschrijving op de verpakking en laat vervolgens uitlekken.

Pureer de doperwten in een staafmixerbeker met het citroensap, de knoflook, de olijfolie, sesampasta, bladpeterselie en de munt. Breng op smaak met zout en peper.

Bak de rookworstblokjes in een antiaanbakpan. Besmeer de crostini?s royaal met de humus en leg er wat blokjes rookworst op.

Bron: Proef 8 2014

Ingrediënten

Voor 8-10 stuks:
1 rookworst, in blokjes gesneden
1 citroen, het sap
400 g doperwtjes (diepvries)
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 eetlepels sesampasta (tahin)
6 eetlepels olijfolie
1 bakje bladpeterselie, de blaadjes
Een derde bakje muntblaadjes