Cumberlandsaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Rasp de schil van een onder de hete kraan afgeborstelde sinaasappel en pers het sap uit. Doe rasp en sap met 2 eetl. bessengelei, 1 glas rode port, 1 theel. mosterd, 1/2 theel. gemberpoeder en 1/2 theel. cayennepeper of een paar druppels tabasco in een glazen kom. Zet 2 minuten op 750 Watt in de magnetron, roer goed en bind met 2 theel. aangeroerd aardappelmeel. Laat de saus afkoelen en breng verder op smaak met een scheutje citroensap.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

1 sinaasappel
2 eetl. bessengelei
1 glas rode port
1 theel. mosterd
1/2 theel. gemberpoeder
1/2 theel. cayennepeper of een paar druppels tabasco
2 theel. aardappelmeel
scheutje citroensap

Keukengerei

Rasp Citruspers Glazen kom