Cupcakes met broccoli en hammousse
- 0 personen
- Zeer makkelijk
- Tussendoortje
- 30-60 minuten
- Kinderkeuken
Kook de broccoliroosjes beetgaar en spoel ze af in ijswater.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef het bakmeel boven een kom en druk een kuiltje in het midden. Breek het ei boven het kuiltje en voeg de olie toe. Roer goed los met een vork. Voeg scheutje voor scheutje al kloppend de melk toe, zodat je een glad beslag krijgt.
Voeg de kaas en peterselie toe aan het beslag en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.
Schep het beslag in een cupcakeplaat bekleed met papieren vormpjes. Vul de vormpjes tot driekwart. Stop, samen met het beslag, een broccoliroosje in de vormpjes.
Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt. Zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Maak, terwijl de cupcakes in de oven staan, de topping. Maak met een keukenmachine van de ham en mayonaise een gladde massa. Maak op smaak met peper en zout en spatel de room erdoor. Doe in een spuitzak en maak op de cupcakes een mooie toef. Garneer met rode bietenscheuten.
150 g zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels olijfolie
125 ml melk
1 ei
80 g jonge kaas, geraspt
4 roosjes broccoli
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
6 plakjes rauwe ham
2 eetlepels mayonaise
60 ml room, stijfgeklopt
rode bietenscheuten