Cupcakes met gerookte zalm en roomkaas

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zeef het bakmeel boven een kom en druk een kuiltje in het midden. Breek het ei boven het kuiltje en voeg de olie toe. Roer goed los met een vork. Voeg scheutje voor scheutje al kloppend de melk toe, zodat je een glad beslag krijgt. Voeg de kaas toe aan het beslag. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zout.

Schep het beslag in een cupcakeplaat bekleed met papieren vormpjes. Vul de vormpjes tot driekwart.

Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt. Zet ze daarna op een rooster om helemaal af te koelen.

Maak, terwijl de cupcakes in de oven staan, de topping. Meng de (fijngehakte) dille met de roomkaas en snijd de zalm in plakjes. Bestrijk de afgekoelde, hartige cakejes met de roomkaas. Leg er wat zalmplakjes op in de vorm van een roos en wat dille.

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

150 g zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels olijfolie
125 ml melk
1 ei

80 g jonge kaas, geraspt
100 g roomkaas
6 takjes dille,waarvan 3 fijngehakt
150ggerooktezalm