Curry van Kippendij

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1. Snijd de kippendij in blokjes en de rode ui in parten. Bak de kippendij aan in een braadpan, voeg de rode ui en gele curry pasta toe, bak 2 minuten door.
2. Blus af met de kokosmelk en laat 25 minuten zachtjes doorkoken.
3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Pureer daarna de kikkererwten (inclusief het vocht) met de knoflook en de sesam, zodat er een hummus ontstaat. Voeg toe aan de curry, zodat deze nog even meekoken.
5. Snijd de courgette en de champignons grof en voeg toe aan de curry, zodat deze nog even kan meekoken.
6. Voeg tot slot de doperwten en vers gesneden munt toe. Serveer met de gekookte rijst.

Bron: Veldhoven

Ingrediënten

500 gram Tante Door kippendij
50 gram gele curry pasta
1 rode ui
1 blikje kokosmelk
1 blikje kikkererwten
2 teentjes knoflook
2 el sesam
1 zakje doperwtjes (diepvries)
1 courgette
1 bakje champignons
380 pandanrijst
Verse munt