Deegflapje met pikant gegrilde rib eye

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng de bloem met de suiker en het kokende water en kneed hiervan een soepel deeg. Laat het een half uur afgedekt rusten.

Stap 2
Wrijf de ribeye ondertussen in met de olie, chilipeper en zout. Verdeel het deeg in 4 balletjes en rol ze uit tot een platte koek. Bestrijk ze met een kwastje olie en bak ze een voor een in een hete koekenpan. Als er luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen zijn ze klaar. Leg de deegflapjes op een bord en dek ze af met een schone theedoek.

Stap 3
Grill de ribeye aan beide kanten mooi bruin in circa 3 minuten per kant en snijd hem in dunne repen. Leg op ieder deegflapje een beetje taug? en een paar reepjes ribeye. Bestrijk met een beetje hoisinsaus en vouw het flapje dicht.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

Voor het deeg:
175 g bloem
1 tl suiker
1,5 dl kokend water
1 el olie

200 g ribeye
1 el olie
1 tl chilipepervlokken
zout
50 g taug?, gewassen en gedroogd
2 el hoisinsaus

Keukengerei

koekenpan