Dip van gepofte knoflook

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Wikkel de bollen knoflook elk afzonderlijk in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg ze tussen de gloeiende kooltjes en schep de kooltjes er goed tegenaan. Laat ze 15 minuten zo liggen. Draai ze om met behulp van een tang en pof ze nog eens 15 minuten verder. Dit kan ook in circa 40 minuten in een oven op 200?C.
Neem ze uit het vuur en verwijder voorzichtig het folie. Druk het zachte vruchtvlees uit de bollen en vermeng dit met de olie, zout en peper tot een smeu?ge dip.
U kunt hier naar gelang vers gehakte kruiden, geraspte parmezaanse kaas, fijngehakte zongedroogde tomaten of gepureerde kikkererwten doormengen als variatie.

Bron: KmdK, 04-2008

Ingrediënten

2 bollen knoflook
1 dl extra vergine olijfolie
zout en versgemalen peper
aluminiumfolie

Keukengerei

Barbecue/oven