Drie in de pan met spek, zoete paprika en olijven

  • 5 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak een dik pannenkoekenbeslag met bovenstaande ingredi?nten zoals staat beschreven in het basisrecept. Laat 30 minuten rusten.

Stap 2
Bak intussen de spekblokjes knapperig uit in een klontje boter en schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat ze afkoelen en schep ze door het beslag. Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in reepjes. Bak ze een paar minuten omscheppend in het spekvet, bestrooi ze met de suiker, laat kort karameliseren zonder te verbranden en bedruppel met het citroensap. Schep de paprikareepjes uit de pan.

Stap 3
Verhit een klontje boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en schep met voldoende tussenruimte 3 flinke lepels beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op halfhoog vuur tot de onderkant gekleurd is. Draai het vuurlaag en wacht tot de bovenkant droog is. Keer ze om en laat ze bakken tot ook de onderkant mooi gekleurd is. Verdeel de rode paprika en de zwarte olijven over de spekpannenkoekjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
1 ei
1/4 liter melk
circa 50 gram boter om te bakken
Voor de afwerking:
200 gram mager rookspek, in blokjes
2 rode paprika's
1 eetl. suiker
1 eetl. citroensap
150 gram zwarte olijven

Keukengerei

Kom Garde Koekenpan Schuimspaan