Stap 1
Haal het vlees door de bloem met zout en peper. Bruin het vlees in een flinke pan met olijfolie.
Stap 2
Haal het vlees uit de pan en zet het even aan de kant. Fruit in de olie de uien, groene pepers en knoflook. Niet bruin laten worden.
Stap 3
Doe het vlees weer in de pan, samen met de bouillon, gepelde tomaten, tijm en whisky. Bewaar wat whisky tot het laatst.
Stap 4
Zet de pan afgedekt met deksel in een op 200?C voorverwarmde oven. De temperatuur terugdraaien tot 170?C en het gerecht circa ??n tot anderhalf uur laten sudderen. Af en toe spieken of het niet droog komt te staan en op het laatst nog wat whisky toevoegen.
3 pond hertenbraadvlees, in blokjes van 2x2 cm
2 eetl. bloem
1 theel. zout
1/2 theel. versgemalen peper
1 eetl. olijfolie
2 uien in ringen
2 fijngesneden groene pepers
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 kopje runderbouillon
2 kopjes gepelde tomaten
1/2 theel. tijm
3 dl. Schotse whisky
Braadpan