Dubbelgeklapte pizza met mortadella

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de bolletjes mozzarella in kleine blokjes. Haal het deeg uit de verpakking en spreid het uit over de keukentafel of aanrecht. Zorg er voor dat je werkblad droog en schoon is en bestrooi het met wat bloem anders blijft het deeg eraan plakken.

Stap 2
Verdeel het deeg in vier stukken, dus; deel de inhoud van een blik door twee?n. Snijd de hoeken rond en duw de naden een beetje naar elkaar. Leg de cirkels nu eerst op een bakplaat waar een stuk bakpapier op ligt. Je hebt voor 4 pizza?s 2 grote bakplaten nodig.

Stap 3
Bestrijk de ene helft van de deegcirkels met een beetje van de tomatensaus uit de verpakking en let op dat je de randen vrijlaat. Beleg ze verder met champignons, mozzarella en mortadellaplakken, bestrooi met een beetje oregano en vouw dan de andere helft eroverheen.

Stap 4
Duw met je vingers de randen goed op elkaar en bestrijk de bovenkant van de halve maan pizza?s met een kwastje met melk. Bak ze in 20 minuten gaar en bruin.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

? 200 g mortadella, dun gesneden
? 1 doosje champignons
? 2 blikjes pizzadeeg (Danerol)
? bloem
? 2 bolletjes mozzarella
? 1 el gedroogde oregano
? kwastje
? melk