Duitse biefstuk met aardappel-tuinkerssalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Stoom de aardappelschijfjes 4 minuten in de magnetron en laat ze uitgespreid afkoelen tot lauw. Klop de mayonaise en kwark los met wat zout en peper naar smaak. Vermeng de aardappelschijfjes voorzichtig met de mayonaise, augurk, kappertjes en bosui. Breng de salade verder op smaak met zout en peper. Knip de tuinkers uit het doosje, spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Schep door de salade.

Stap 2
Verwarm de boter en bak de biefstukken om en om in circa 2 minuten per kant medium gaar. Serveer direct met de aardappelsalade.

Bron: kOken met de Keurslager nr 03-2007

Ingrediënten

4 x Duitse biefstuk
450 g aardappelschijfjes
4 el goede mayonaise
2 el kwark of yoghurt
zout en peper
100 g zoetzure augurkjes, fijngehakt
2 el kappertjes
2 bosuitjes in dunne ringetjes
1 bakje tuinkers
2 el vloeibare boter

Keukengerei

koekenpan schaar