Duitse biefstuk met frisse aardappelsalade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Maak ondertussen de dressing door de mayonaise of cr?me fra?che met de azijn, mosterd en olie los te kloppen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en laat ze enigszins afkoelen. Pel ze en snijd ze in dunne plakjes. Schep de dressing, de sjalot, augurk en kruiden door de lauwwarme aardappels en breng verder op smaak. Verwarm de olie of boter en bak de Duitse biefstukken aan beide kanten bruin en mediumgaar in circa 2 minuten per kant. Serveer met de kartoffelsalade en bijvoorbeeld groene sla. Voor een nog snellere versie kunt u ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

4 Duitse biefstukken
600 g ongeschilde vastkokende aardappels
4 el mayonaise of cr?me fra?che
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
2 el olijfolie
zout en versgemalen peper
2 sjalotjes, fijngesnipperd
4 zoetzure augurken, fijngesnipperd
handje verse kruiden, zoals bieslook, peterselie, kervel
2 el olijfolie of boter

Keukengerei

Kookpan Koekenpan