Duitse biefstuk met frisse saus van peterselie, augurk en kappertjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de ingredi?nten voor de saus in de keukenmachine en maal ze tot een grove tapenade. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in circa 2 minuten per kant medium gaar en bruin. Bestrooi ze met de rode ui en serveer met een lepel van de saus. Lekker met warm stokbrood en tomatensalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

4 Duitse biefstukken
2 el vloeibare boter
1 rode ui in dunne schijfjes
Voor de saus:

1 el gehakte peterselie
5 zoetzure augurkjes
1 el kappertjes
3 el extra vergine olijfolie
zout en peper

Keukengerei

Keukenmachine Koekenpan