Duitse biefstuk met kruiden en spinazieschotel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de Duitse biefstukken met peper en tijm en laat staan tot verder gebruik.

Stap 2
Verwarm drie eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook op zacht vuur. Snijd ondertussen de spinazie in grove repen en roerbak in een keer in de knoflookolie tot ze iets zachter wordt maar niet helemaal geslonken is. Giet de bonen af en voeg ze toe aan de spinazie. Bestrooi met het grof zout en peper en roerbak nog enkele minuten door. Leg het deksel op de pan en houd warm.

Stap 3
Verwarm een eetlepel olie en bak de Duitse biefstukken om en om in circa 2 minuten per kant bruin. Bestrooi de spinazieschotel met de kaas en serveer direct met de biefstukken. Lekker met aardappels uit de oven.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

4 x Duitse biefstuk
1 el gekneusde peperkorrels
1 tl tijm
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, grof gehakt
500 g wilde spinazie, gewassen en gedroogd
1 blikje kikkererwten of witte bonen van 200 g
1 tl grof zeezout en versgemalen peper
50 g geraspte Parmezaanse kaas

Keukengerei

hapjespan