Duitse biefstuk met paprikasaus
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
- Internationaal
Stap 1
Was de paprika’s goed en snijd ze in blokjes van 2×2 cm. Verwarm de olie en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes aan, voeg alle paprika en oregano toe en bak zachtjes mee.
Stap 2
Voeg als de paprika iets zachter is de tomatenpuree en stukjes tomaat toe en roer goed om. Blus af met het water en laat nog 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Stap 3
Verwarm ondertussen in een andere koekenpan de vloeibare boter en bak de Duitse biefstukken om en om bruin in ca. 2 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Serveer de biefstukken met een lepel saus en gebakken aardappels.
4 Duitse biefstukken
1 rode paprika, in blokjes
1?gele paprika, in blokjes
2 el. olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 tl. gedroogde oregano
1 el. tomatenpuree2 tomaten in kleine blokjes
1 dl. water
zout en peper
2 el. vloeibare boter
Koekenpan