Duitse biefstukjes met een rode salsa

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de salsa. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snipper de rode uien grof. Kruis de tomaten tegenover de steelaanzet in, dompel ze circa 10 seconden in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de paprika, de ui en de tomaat met het uitgelopen vocht en de zaadjes in een kom en schep met de olijfolie, de chilisaus, de oregano, het citroensap, de suiker en wat zout door elkaar. Laat minstens 30 minuten rusten en schep af en toe om. Proef opnieuw en breng de salsa desgewenst verder op smaak.

Stap 2
Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen. Bestrijk ze aan beide kanten dun met olie en rooster ze op de barbecue of in voorverwarmde grillpan in 2-3 minuten per kant tot ze van buiten mooi bruin en van binnen nog net ros? zijn. Keer ze op de helft van de tijd een kwart slag voor een mooi ruitjespatroon. Serveer de biefstukjes met een lepel van de salsa en geef de rest apart. Ook hier zijn frieten of stokbrood en een gemengde salade het juiste gezelschap op het bord.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

4 Duitse biefstukjes
plantaardige olie om te bestrijken
zout en versgemalen peper
Voor de salsa:
1 grote rode paprika
2 rode uien
2 vleestomaten
4 eetl. olijfolie
2 eetl. chilisaus
1 theel. fijngewreven gedroogde oregano
2 eetl. citroensap
1-2 theel. witte basterdsuiker
zout

Keukengerei

Kookpan Kom Evt. grillpan