Dun gesneden biefstuk

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng het korianderzaadmet de helft van het citroensap,de rasp, 100 ml olijfolie en honing en breng hetgeheel op smaak met peper en zout.

Haal de blaadjes los van de verse spruitjes en meng deze met het resterende citroensap en wat zout.

Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan, bak hierin de biefstuk snel rondom bruin en laat het vlees afkoelen.

Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en bestrooi de plakjes met grof zeezout. Verdeel ze in de vorm van rozetjes over vier borden. Schep er de spruitjesblaadjes overheen, daarna het amandelschaafsel en tot slot de dressing.

Rasp er de diepgevroren spruitjes over en maak het geheel af met de partjes verse vijg.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

300 g biefstuk
1 eetlepel korianderzaad, geplet
1 citroen, de rasp en het sap
Peper en zout
Olijfolie
Halve eetlepel honing
150 g verse spruitjes, 4 stuks ingevroren
50 g amandelschaafsel, geroosterd
2 vijgen, in partjes