Dunne lende met een spaghetti van courgette

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Besmeer de entrecotes met de marinade en
laat ze een half uur rusten. Rasp de courgette
ondertussen in lange slierten.

Fruit de ui in twee lepels olijfolie. Voeg de
suiker, tomatenpuree en sambal toe. Laat het
geheel even bakken. Schenk de wijn erbij en
laat het vocht deels verdampen. Voeg de
tomatenblokjes, basilicum en tijm toe. Laat
het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen
en pureer en zeef het tot een gladde saus.
Breng deze op smaak met zout en peper.

Neem de entrecotes uit de marinade, dep
ze iets droog en gril ze in 2-4 minuten aan beide
kanten in een grillpan bruin. Laat het vlees
vijf minuten rusten en snijd het in tranches.

Verwarm de courgette in een mengsel van
vier eetlepels olijfolie en een gehakt teentje
knoflook. Breng de courgette op smaak met
peper en zout.

Schep op vier borden wat saus. Drapeer
daarop de ?spaghetti?

Ingrediënten

4 entrecotes van circa 130 g
6 eetlepels olijfolie
1 courgette
1 teentje knoflook, gepeld
1 ui, gepeld en gesnipperd
400 g tomatenblokjes
40 g tomatenpuree
1 ? 2 theelepels sambal
Halve eetlepel suiker
3 takjes basilicum (de blaadjes)
3 takjes tijm (de blaadjes)
50 ml rode wijn

voor de marinade:
Halve theelepel chilivlokken
2 teentjes knoflook, geperst
Sap van 2 limoenen
50 ml olijfolie