Verwijder desgewenst
met een schaar de buitenste rand
van de vetlaag van de eendenborst-
filets en kerf het achtergebleven
stuk met een scherp mes kruislings in.
Verhit een scheutje olie
of boter in een grote koekenpan
met een dikke bodem. Dep de
eendenborstfilets droog en bak ze
op de velkant circa 5 minuten. Draai
het vuur laag en laat ze nog circa
3 minuten op de onderkant bakken.
De juiste baktijd is afhankelijk van de
gewenste graad van gaarheid.
Bestrooi ze aan beide kanten met
wat zout en peper.
Giet het vet uit de pan en laat de
eendenborstfilets van het vuur
afgedekt 5 tot 10 minuten in de
pan rusten.
Pureer de geschilde en van de pit
gesneden mango voor de saus in
de foodprocessor of met de staaf-
mixer. Halveer de passievruchten
en schep de inhoud door de gepureerde mango. Roer de in een zeef
afgespoelde peperkorrels door de saus. Warm de saus op laag vuur
door en breng op smaak met
citroensap, zout en peper. Roer
er het uitgelopen braadvocht van
de eendenborstfilets door.
Serveer de eendenborstfilets met de saus.
- 6 eendenborstfilets van circa 150 gram per stuk
- boter of olie om te bakken
- zout en versgemalen peper
Voor de saus:
- 1 grote rijpe mango (of blikje mangoparten van 400 g)
- 3 passievruchten
- 2 eetl. groene peperkorrels, uit een potje
- scheutje citroensap
- zout en versgemalen peper
Koekenpan Foodprocessor of staafmixer Zeef Steelpan