Eendenbout met rode linzen, koriander en geroosterde paprika’s

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Kruid de bouten met wat peper en zout en bak de bouten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Stop er dan pas de knoflookteentjes bij en de naaldjes van de rozemarijn. Doe er nu de paprika?s en asperges bij en schuif het geheel twintig minuten in de oven. De asperges hoef je niet te schillen. Kook nu de linzen met gesnipperd sjalotje in de kippenbouillon 5 minuten (ze mogen best nog een beetje knapperig zijn). Haal de paprika?s uit de oven en trek het schilletje eraf. Snij ze doormidden en haal het zaad er uit. Snij de paprika?s in lange reepjes. Haal de eendenborsten uit de pan en giet er de sojasaus over. Schep een lepel linzen op een diep bord. Leg daaromheen de paprikareepjes en de eendenbout er bovenop. Wellicht nog een paar linzen op de bout. Hak wat koriander en strooi dat over het bord. Nu nog een lepel sojasaus erover en u kunt aan tafel.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

4 eendenbouten
200 g rode linzen
12 groene asperges
1/2 l kippenbouillon
zeezout
4 paprika?s (alle kleuren)
2 takjes rozemarijn
4 knoflooktenen
1 sjalotje
4 el sojasaus
4 lepels olijfolie
4 takjes korianderblad

Keukengerei

Koekenpan