Eenvoudige gehaktsaus met verse oregano en rozemarijn

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Bestrooi het met zout en peper. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en bak zachtjes 2 minuten mee.

Stap 2
Voeg de tomatenpuree toe en bak die even mee, voeg dan de tomatenblokjes toe en laat het geheel zonder deksel 10 minuten zachtjes koken. Lekker met allerlei soorten pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

400 g half-om-half gehakt
3 el olijfolie
zout en peper
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 takjes oregano, alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes
1 el tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes van 400 g

Keukengerei

Hapjespan