Eiermie met gekookte ham en kip, paksoi en omeletreepjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de eieren los met wat zout. Verwarm een koekenpan en smeer de pan in met weinig olie. Giet het ei erin, voeg wat zout toe en laat op middelhoog vuur in 2 minuten stollen. Laat de omelet uit de pan op een bord glijden en rol hem op. Laat staan tot verder gebruik. Laat ondertussen de mie volgens de gebruiksaanwijzing wellen in kokend water.

Stap 2
Verwarm de rest van de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de gember, ketjap en sambal toe en laat nog een minuut donker en knapperig bakken. Voeg eerst het witte gedeelte van de paksoi toe en bak ze 1 minuut mee.

Stap 3
Snijd de omelet in reepjes. Laat de mie uitlekken en doe dit samen met de hamblokjes, omeletreepjes en groen van de paksoi bij het vlees in de wok. Schep goed om en laat alles nog een paar minuten doorwarmen. Bestrooi het gerecht met de bosui.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

200 g kipfilet in blokjes
150 g hamblokjes
2 eieren
3 el olijfolie
zout
250 eiermie
1 tl geraspte gember, uit potje of vers
1 el zoete ketjap
1 tl sambal
1 kleine struik paksoi, gespoeld en fijngesneden
2 bosuitjes, in ringetjes

Keukengerei

Kom Koekenpan Wok