Eisbein

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de Eisbein, de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de rode wijn, rozemarijn, knoflook, water en groentebouillon in een pan. Dek de pan af met aluminiumfolie en sluit vervolgens het deksel om te voorkomen dat vocht ontsnapt. Stoof de Eisbein 3 uur op laag vuur langzaam gaar.

Doe de olijfolie in een grote pan en bak op hoog vuur het zout en de knoflook goudbruin. Voeg langzaam het water toe en breng dit aan de kook. Roer de polenta erdoor en klop het tot een glad mengsel. Sluit het deksel, zet het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen. Roer de room erdoor en haal de pan van het vuur.

Verhit voor de bimi de olijfolie, boter en citroensap in een grote koekenpan op hoog vuur. Zodra de boter smelt, voeg je de bimi, chili en het zout toe. Bedek de pan met een deksel en laat het geheel 5 minuten sudderen. Verwijder het deksel en bak de bimi nog 5 minuten. Haal de pan van het vuur en strooi er de citroenrasp overheen.

Schep een portie romige polenta op een bord. Leg daarop een Eisbein, rijkelijk bedekt met tomatensaus. Serveer de bimi ernaast.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 4 stuks Eisbein à 550 gram per stuk
- 410 g tomatenpuree
- 410 g tomatenblokjes
- 250 ml rode wijn
- 60 g verse rozemarijn, gehakt
- 4 teentjes knoflook, geplet
- 250 ml water
- 450 ml groentebouillon

POLENTA
- 5 ml olijfolie
- 1 theelepel zout
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 500 ml kokend water
- 250 g polenta
- 250 ml room

BIMI
- 300 g Aspergebroccoli (Bimi)
- 45 ml olijfolie
- 45 g boter
- 1 citroen, sap en rasp
- 1 groene chili, fijngesneden
- Zout