Elzasser zuurkool

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de worstjes in een kom en giet er kokend water op, laat een kwartier wellen. Bak in 2 eetlepels boter de speklapjes en casselerrib rondom bruin. Droog de worstjes af met keukenpapier en bak ze rondom aan. Leg al het vlees in een ovenschaal of r?mertopf. Bestrooi met versgemalen peper en een beetje zout.

Stap 2
Leg de zuurkool met de laurier, kruidnagel en jeneverbessen in de pan en giet er de wijn over. Laat zonder deksel 10 minuten stoven.

Stap 3
Bak in het braadvet van het vlees de uiringen zachtjes bruin, was de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in kleinere partjes en bak ze mee met de uien. Leg de gebakken ui en appel over het vlees.

Stap 4
Verwarm de oven op 180?C. Haal de laurier en specerijen uit de zuurkool en leg de zuurkool in de ovenschaal. Dek af met een deksel of folie en laat nog 20 minuten in de oven stoven. Eet de zuurkool met gekookte aardappels en Dijon mosterd.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

2 verse worstjes
2 speklapjes
250 g casselerrib
4 eetl. vloeibare boter
peper en zout
500 g zuurkool
1 laurierblad
1 kruidnagel
5 jeneverbessen
1 glas witte wijn
2 grote uien in ringen
2 grote appels

Keukengerei

Kom Kookpan Koekenpan Ovenschaal