Empanada met Spaanse worst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak het brooddeeg met twee eetlepels olie in plaats van boter en volg de instructies verder op het pak. Laat het rijzen, sla het nog een keer terug en laat weer rijzen.

Stap 2
Snijd ondertussen de paprika’s doormidden en leg ze met het snijvlak op een bakplaat. Bestrijk ze met wat olie en bak ze in circa 30 minuten bruin. Leg ze in een schaal en dek ze af met vershoudfolie.

Stap 3
Fruit de uienringen in twee eetlepels olie op zacht vuur lichtbruin. Voeg de choizo, knoflook en paprikapoeder toe en bak nog 2 minuten mee. Trek de vellen van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Schep ze samen met de peterselie door de uien en chorizo en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4
Bestuif het werkblad met bloem. Snij het deeg doormidden en rol een stuk uit tot een cirkels van circa 4 cm doorsnede en 1/2 cm dik. Leg de deeglap op een bakplaat met bakpapier. Verdeel heirop het uien/worstmengsel.

Stap 5
Rol van het andere stuk deeg nog een zelfde cirkel en dek hiermee de vulling af. Bestrijk de deegranden rondom met wat water en duw de randen goed op elkaar. Vouw hierbij de onderste rand over de bovenste. Bestrijk het deeg met ei en bak in circa 30 minuten gaar en bruin.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

250 g chorizo, in kleine blokjes
1 pak wit brooddeegmix
4 el olijfolie
2 rode paprika's
2 grote uien in ringen
2 tenen knoflook, gehakt
1 tl paprikapoeder
handje peterselie, gehakt
zout en peper
1 ei, losgeklopt

Keukengerei

bakplaat schaal vershoudfolie

Vragen?