Empanada?s met kip

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de deegplakjes ontdooien en vergeet niet de plastic velletjes er tussenuit te halen. Snijd de hoeken van het deeg rond af. Leg ze op een bakplaat waar een stuk bakpapier op ligt. Verwarm de oven voor op 180?C.

Stap 2
Snijd de champignons klein. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de champignonstukjes zachtjes, bestrooi ze met zout en peper en zet het vuur uit. Laat de champignons eventueel uitlekken in een vergiet.

Stap 3
Snijd de kiprollade en de peterselie ook klein en doe ze bij de champignons, roer alles om. Verdeel het kipmengsel in het midden van de deegplakjes. Vouw het deeg dubbel en druk de randjes op elkaar. Als het niet goed blijft plakken maak je de randjes een beetje vochtig met water. Bestrijk de flapjes met een beetje losgeklopt ei en bak ze in 15 minuten bruin.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

150 g kiprollade, dun gesneden
8 plakjes hartige taart deeg
4 grote champignons
1 el vloeibare boter
zout en peper
een losgeklopt ei
2 takjes peterselie