Enchilladas met gehaktvulling

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Behandel de enchilladas volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2
Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in ringetjes, snipper de knoflook en snijd de paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken.

Stap 3
Verhit de olie of de boter in een koekenpan en laat het gehakt met de prei en de paprika omscheppend bakken tot het mengsel begint te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Doe het mengsel in een kom, voeg de boontjes en de tomatensaus toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat iets afkoelen. Snijd de mozzarella in blokjes en schep ze door de vulling. Verdeel de vulling over de enchilladas en rol ze op. Leg ze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 180?C. Roer de geraspte kaas door de kookroom en verdeel over de enchilladas. Zet de schaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een gemengde salade met komkommer en tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

300 gram gehakt, half om half
4 enchilladas (wraps tortillas)
1 dunne steel prei
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 blikje rode bonen (400 gram)
olie of boter om te bakken
1 dl gekruide tomatensaus
zout en versgemalen peper
zakje mozzarella (uitlekgewicht circa 125 gram)
4 eetl. grof geraspte belegen Goudse kaas
1,5 dl kookroom

Keukengerei

Vergiet Koekenpan Kom Ovenschaal