Entrecote met knoflook en gefrituurde peterselie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Snijd van de bovenkant van de knoflookbollen een plat stukje af zodat de teentjes net zichtbaar zijn. zet ze in een ovenschaaltje en giet de olijfolie er overheen. Bestrooi met zeezout en tijm, dek ze af met folie en zet ze een uur in de oven. In de magnetron kan ook: laat dan de afgedekte knoflook 3 a 4 minuten op vol vermogen draaien.

Stap 2
Dep de krulpeterselie goed droog met keukenpapier. Verwarm een laagje arachide of zonnebloemolie tot 180 graden Celsius en frituur de peterselie in twee porties niet langer dan 3 minuten. schep ze op keukenpapier en bestrooi ze met zout.

Stap 3
Knijp de knoflooktenen uit de schilletjes boven een het schaaltje waar ze in gebakken zijn en vermeng goed met de olie en kruiden. Verwarm ondertussen wat olie of boter in de koekenpan en bak de entrecotes in circa 3 minuten per kant medium gaar. Schep er wat knoflook op en bestrooi met de peterselie. Lekker met gebakken aardappelen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

4 entrecotes
2 bollen knoflook
2 el olijfolie
1 el grof zeezout
1 tl tijm
1 bos krulpeterselie, zonder stelen, gewassen en goed gedroogd
arachide of zonnebloemolie
zout en peper

Keukengerei

ovenschaaltje aluminiumfolie keukenpapier koekenpan