Envelop met tomaat en rauwe ham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de schnitzels rondom met zout en peper. Leg ze plat op het werkblad en bedek ze met een plak ham zodat rondom nog minstens een centimeter vlees vrij blijft. Vermeng de kaas met de tomaatjes en verdeel dit over het midden van de plakken ham. Leg op elk een blad basilicum. Vouw de schnitzel tot een derde om en vouw het resterende stukje eroverheen, als een envelop. Steek de envelop vast met een prikker.

Stap 2
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de envelopjes op middelhoog vuur aan beide kanten bruin.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007

Ingrediënten

4 kalfschnitzels van 150 g p.st.
4 plakken rauwe ham
zout en versgemalen peper
50 g geraspte pittige kaas
4 zongedroogde tomaatjes op olie, heel fijngesneden
4 blaadjes basilicum
cocktailprikkers

Keukengerei

koekenpan