Erwtenfluweel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de sjalotjes totdat ze glazig zijn en voeg daarna de
knoflook toe. Voeg de bouillon en erwten erbij en kook dit in
ca. 15 minuten gaar.

Pureer het mengsel met een staafmixer tot een mooie gladde
erwtensoep. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Bak de plakjes ontbijtspek uit en laat deze even uitlekken
zodat het meeste vet weg is. Klop de room lobbig. Schenk de
soep in glaasjes, giet er room overheen en leg op elk glaasje
een uitgebakken stukje spek.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

1 kilo fijne tuinerwten (diepvries)
1 liter kippenbouillon
2 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 plakjes ontbijtspek
100 ml room