Erwtensoep met rookworst

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de hamschijf, krabbetjes, spek, laurier en spliterwten op met 2 liter koud water en een eetlepel zout. Breng het langzaam aan de kook en schuim het kookvocht af. Laat het vlees circa 2 uur sudderen op laag vuur in een gesloten pan. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Voeg de prei en knolselderij toe en kook op zacht vuur 30 minuten door. Roer af en toe door over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Laat de rookworst wellen in de soep. Haal ondertussen al het vlees zorgvuldig van de hamschijf en krabbetjes en snijd het spek in reepjes. Doe al het vlees terug in de soep en snijd de worst in plakjes. Warm alles nog een paar minuten goed door, breng eventueel op smaak met zout en peper en roer er de gehakte bladselderij op het laatste moment door.

Bron: Koken met de keurslager nr. 01 2008

Ingrediënten

400 g hamschijf
400 g varkenskrabbetjes
100 g gerookt spek
1 rookworst
1 laurierblad
400 g spliterwten, gewassen
zout en peper
150 g gewassen preiringetjes (wit en lichtgroen)
200 g geschilde knolselderij, in kleine blokjes
1 bosje bladselderij