Exotische citroenvla met passievruchten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op het vuur of in de magnetron op in het citroensap (de gelatine mag niet koken). Roer de limonadesiroop door het gelatinemengsel en laat afkoelen. Schep de yoghurt in een kom en roer er het gelatinemengsel door. Laat het af en toe roerend lobbig worden (dat gaat het snelst als de kom in de koelkast wordt gezet). Klop intussen de slagroom met de suiker stijf. Spatel de slagroom door de lobbige yoghurt. Schep de vla in de glazen schaal of coupes en laat die afgedekt in de koelkast opstijven.?

Stap 2
Halveer de passievruchten en schep de schillen met een lepeltje leeg. Houd desgewenst een halve passievrucht achter voor de garnering. Schep het vocht en de zaadjes van de passievruchten kort voor het serveren over de pudding en garneer desgewenst met de halve passievrucht.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

ronde glazen schaal met een inhoud van circa 1 liter of 4 coupes
5 blaadjes gelatine
sap van 1 citroen
1 dl limonadesiroop van exotische vruchten
1/2 liter yoghurt
1/4 liter slagroom
circa 3 eetl. suiker
4 passievruchten

Keukengerei

Steelpan Kom Elektrische mixer Schaal

Vragen?