Exotische gehaktballetjes met koude tomatensaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt met het in blokjes gesneden brood, het ei, korianderpoeder, gemberpoeder, kaneel en kruidnagelpoeder met wat zout en peper in de foodprocessor en laat draaien tot het een glad mengsel is. Draai er met vochtige handen gehaktballetjes ter grootte van een pingpongballetje van. Of verkruimel het brood en kneed alles met de hand door elkaar. Laat de balletjes in de koelkast opstijven.

Stap 2
Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in twee porties regelmatig omschuddend op halfhoog vuur in circa 10 minuten bruin en gaar.

Stap 3
Roer voor de saus de gezeefde tomaten, de fijngehakte ui, de yoghurt, de honing en wat zout en peper door elkaar en serveer bij de gekruide gehaktballetjes.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

500 gram ongekruid, half om half gehakt
2 sneetjes volkorenbrood
1 ei
1 theel. korianderpoeder
1 theel. gemberpoeder
1 theel. kaneel
1/2 theel. kruidnagelpoeder
zout en versgemalen peper
40 gram braadboter
Voor de saus:
2 dl gezeefde tomaten (passata)
1 middelgrote rode ui
1 dl dikke yoghurt
2 theel. honing
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Foodprocessor Koekenpan