Exotische gehaktballetjes

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
  • Oosters
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Rooster de geraspte kokos regelmatig omscheppend op hoog vuur in een droge koekenpan met een dikke bodem tot hij begint te kleuren en schep meteen uit de pan (anders verbrandt de kokos door de hitte van de pan alsnog). Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in de koekenpan van de kokos en fruit de ui tot hij begint te kleuren. Laat de knoflook, de gemberwortel, het korianderpoeder, het komijnpoeder en de sambal kort meefruiten. Laat het mengsel afkoelen en doe het bij het gehakt in de kom.

Stap 2
Meng het gehakt met het uienmengsel en met de eieren tot een samenhangend geheel en laat zo mogelijk in de koelkast een uurtje opstijven. Rol met vochtige handen balletjes met een doorsnee van circa 4 cm van het gehakt.

Verhit de olie of de? boter in de koekenpan en bak de balletjes in 2 porties in circa 8 minuten rondom bruin en gaar. Serveer ze warm, lauwwarm of koud (de balletjes kunnen desgewenst kort in de magnetron worden opgewarmd).
Lekker met pindasaus of zoetzure pikante Chilisaus uit een fles.

Bron: Koken met Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

750 gram gehakt, half om half
100 gram geraspte kokos
1 grote of 2 kleine uien
2-3 teentjes knoflook
2 eetl. plantaardige olie
3 theel. versgeraspte gemberwortel
3 theel. korianderpoeder (ketoembar)
1 theel. komijnpoeder (djinten)
2 theel. sambal oelek
2 eieren
zout

Keukengerei

Kom Koekenpan