Exotische varkenshaasjes met abrikozensaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. Sla de dunne punten over het vlees en zet ze vast met een houten prikker of een stukje keukendraad, zodat het vlees overal even gaar wordt. Snipper de ui. Snijd of knip de abrikozen in stukjes.

Stap 2
Maak eerst de saus. Verhit de helft van de boter in een pan waar het vlees in past. Laat de ui omscheppend glazig fruiten. Laat de tomatenpuree kort meebakken en blus af met de bouillon. Doe de abrikozen in de pan en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer en roer er de room door. Breng de saus op smaak met wat citroensap of azijn en wat zout en peper.

Stap 3
Verhit intussen de resterende boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Leg ze in de saus, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees in circa 15 minuten gaar stoven. Breng des aus met ma?zena of allesbinder op de gewenste dikte. Lekker met aardappelkroketjes, rijst of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

2 varkenshaasjes, samen circa 500 gram
1 ui
150 gram gewelde abrikozen uit een zakje
60 gram braadboter
1 eetl. tomatenpuree
1/4 liter vleesbouillon (uit een pot of van een half tablet)
1 dl koksroom
scheutje citroensap of azijn
zout en versgemalen peper
aangeroerde ma?zena of allesbinder

Keukengerei

Braadpan Staafmixer Koekenpan