Feestpasta met gehakt en tomatensaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak het sjalotje en de knoflook op zacht vuur in de olijfolie.

Rul het gehakt in de pan en bak het totdat het bruin wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de tomatenblokjes toe met het citroensap en een schepje suiker. Voeg daarna het laurierblaadje en de citroen? rasp toe.

Laat de saus een klein beetje inkoken (dikker worden). Kook ondertussen de pasta volgens de beschrijving op het pak en verdeel deze over de borden.

Schep de saus op de pasta, strooi er de geraspte kaas over en garneer met de basilicumblaadjes.

Ingrediënten

250 g rundergehakt ?
300 g feestpasta (Pasta della Festa)
?1 sjalotje, fijngesneden ?
1 knoflookteen, fijngesneden
?scheut olijfolie
?400g tomatenblokjes
?sap van een halve citroen ?
schepje suiker
?rasp van 1 citroen
?1 laurierblaadje
?20 basilicumblaadjes
?150 g geraspte belegen kaas