Fegato alla Veneziana

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestuif de lever licht met bloem. Verwarm de olijfolie met de boter en bak de stukjes lever in een pan met dikke bodem snel bruin. Haal de lever uit de pan.

Bak in hetzelfde vet de uienringen glazig (zonder ze te laten kleuren). Voeg de knoflook en de reepjes lever toe en bak al omscheppend nog ongeveer 3 tot 4 minuten.

Blus het geheel af met de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met de bladpeterselie en serveer direct.

Bron: Proef 7 2012

Ingrediënten

600 g kalfslever, in reepjes
4 middelgrote uien, geschild en in ringen
3 eetlepels olijfolie
50 g boter
50 g bloem
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 eetlepels balsamicoazijn
1 bosje bladpeterselie, grof gehakt