Filetlapje met mosterd en dragon

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Smeer het vlees aan beide kanten in met de mosterd. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de filetlapjes om en om zachtjes bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.

Stap 2
Blus het braadvet af met de room, roer de aanbaksels in de pan goed los, voeg de dragon toe en laat de saus een minuut inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Leg het vlees terug in de saus en warm nog 2 minuten mee. Lekker met gebakken aardappels en witlof.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

4 varkensfiletlapjes
2 el. grove mosterd
2 el. vloeibare boter
1 flesje kookroom
2 takjes dragon, alleen de blaadjes fijngehakt
zout en peper

Keukengerei

Koekenpan