Filetlapjes met champignonroomsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de saus. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een pan en laat de ui en de champignons omscheppend ca. 5 minuten bakken zonder ze te laten kleuren. Voeg de knoflook en de kerrie toe en laat kort meebakken. Voeg de room en het citroensap toe en breng aan de kook. Bind de saus met allesbinder of ma?zena. Breng op smaak met wat zout en peper en roer er kort voor het serveren de peterselie door.

Stap 2
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de filetlapjes
in 2-3 minuten per kant tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper. Serveer de saus apart. Lekker met gekookte of gebakken aardappelen, pasta of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

4 filetlapjes van ca. 150 g per stuk
25 g braadboter
zout en versgemalen peper


Voor de saus:

250 g champignons
1 kleine ui
1 teentje knoflook
25 g boter
mespunt kerrie
2 dl kookroom
2 theel. citroensap
allesbinder of aangeroerde ma?zena
2 eetl. fijngehakte peterselie

Keukengerei

Koekenpan Steelpan