Filetlapjes met tomatensaus en aardappelpuree met een korstje

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar en laat ze droog stomen. Pureer ze in de groentezeef of door de pureeknijper. Verwarm de melk met de boter en wat zout, peper en nootmuskaat. Klop de warme melk met een keukenlepel door de gepureerde aardappelen en voeg eventueel een extra scheutje melk toe als de puree te dik mocht zijn. Schep de warme puree in een ovenschaal. Schep de kaas en het paneermeel door elkaar en strooi over de puree. Beleg met vlokjes boter. Zet de puree onder de voorverwarmde ovengrill tot er een mooi bruin korstje op zit.
Stap 2
Bak de filetlapjes aan beide kanten bruin in de hete boter en bestrooi ze met wat zout en peper. Giet de verwarmde tomatensaus in de pan en laat het vlees kort in de saus doorwarmen. Na circa 7 minuten is het vlees klaar. Serveer met de aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

2 filetlapjes
25 gram braadboter
1 dl gekruide tomatensaus uit een pot
Voor de aardappelpuree:

500 gram bloemig kokende aardappelen
1,5 dl melk
50 gram boter
zout en versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
50 gram versgeraspte belegen Goudse kaas
2 eetl. paneermeel
vlokjes boter om te beleggen

Keukengerei

Kookpan Steelpan Ovenschaal Koekenpan