Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de kipfilets open vanaf de zijkant en vul ze met de kaas. Vouw ze dicht, besmeer ze met wat olijfolie, strooi er versgemalen peper overheen en verpak de filets in de plakjes bacon. Zet eventueel vast met een prikkertje.
Leg de kipfilets op een met bakpapier bekleed ovenrooster en laat ze (afhankelijk van de dikte) in ongeveer 20 minuten garen in de oven.
Meng de biet met de tabasco, mayonaise, ui, stukjes augurk, azijn en peterselie en breng dit op smaak met zout en peper.
Verdeel de bietentartaar over vier bordjes. Snijd de kipfilet in plakjes en serveer met de bietentartaar.
300 g kipfilet
4 plakjes bacon
100 g Danish blue (kaas)
Olijfolie
1 gekookte biet, grof gepureerd
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel mayonaise
4 harde kleine augurkjes, fijngesneden
4 eetlepels gehakte peterselie
beetje tabasco (naar smaak toe te voegen)
halve eetlepel witte wijnazijn